Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Κατάθεση Ψηφίσματος Γενικής Συνέλευσης προς τη Διοίκηση του Τμήματος

Προς: Πρόεδρο Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

Κοινοποίηση: Γενική Συνέλευση Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010 πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου Φοιτητών Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων. Εν μέσω άλλων θεμάτων πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από το σύνολο των φοιτητών για την προώθηση των παρακάτω αιτημάτων προς τη διοίκηση του τμήματος.

Διεκδικούμε:

· Την άμεση αύξηση των αναβαθμολογούμενων μαθημάτων από τρία (3) σε πέντε (5) για κάθε φοιτητή.

Θεωρούμε την εφαρμογή του παρόντος συστήματος ανεπαρκή και προσβλέπουμε στην ουσιαστική λειτουργία του.

· Τη δυνατότητα εγγραφής των φοιτητών στα ακαδημαϊκά εξάμηνα μέσω διαδικτύου.

Προσβλέπουμε στην κατάρτιση συγκεκριμένου σχεδίου από το τεχνολογικό και γραμματειακό δυναμικό του τμήματος, έως την έναρξη του επόμενου ακαδημαϊκού έτους στα πλαίσια άλλων Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ.

· Την ανάρτηση των βαθμολογιών κάθε εξεταστικής περιόδου στο διαδίκτυο.

Από την ερχόμενη εξεταστική προσβλέπουμε στην ανάρτηση όλων των βαθμολογιών είτε στο διαδικτυακό χώρο του eclass.uop.gr, είτε σε συγκεκριμένη πλατφόρμα στον επίσημο ιστότοπο του τμήματος. Η ύπαρξη κωδικών πρόσβασης καθώς και των ατομικών Α.Μ. κάθε φοιτητή διασφαλίζει τη διαδικασία.

· Τη δημιουργία τοπικού γραφείου διασύνδεσης στο πλαίσιο της σχολής της Κορίνθου.

Το Πα.Πελ. διαθέτει από το 2005 γραφείο διασύνδεσης που εδρεύει στην Τρίπολη. Δεδομένης της αποκέντρωσης των Σχολών, η άμεση επικοινωνία των φοιτητών της Σχολής με το γραφείο καθίσταται πραγματικά δύσκολη.

Ελπίζουμε στη σωστή αξιολόγηση και άμεση προώθηση των παραπάνω αιτημάτων, δεδομένης της ομόφωνης και μαζικής απόφασης του φοιτητικού σώματος. Οι εξελίξεις στην Παιδεία τρέχουν και ως νεοσχηματιζόμενο τμήμα οφείλουμε να κινηθούμε προς την ουσιαστική αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου